توآ - ذاتما


توآ - ذاتما

« شکوه پیر هستی »


 

چه چيزي باعث درد عضلات مي شود؟

بعضي اوقات شما بعد از ورزش، احساس درد عضلاني مي كنيد. اگر شما چند روز پشت سر هم مسافتي را با سرعت يكنواخت و آهسته اي بدويد، هرگز سريع تر نخواهيد دويد يا قوي تر نخواهيد شد.

اگر هنگام برداشتن وزنه از زمين، احساس سوزش عضلاني كنيد، آن را به زمين مي گذاريد، در نتيجه روز بعد احساس درد نخواهيد كرد ولي قوي تر هم نخواهيد شد.

هر نوع پيشرفتي در قوي كردن ماهيچه ها توسط فشار آوردن به آنها( ورزش شديد) و جبران مجدد آن( استراحت) حاصل مي شود.

روزي كه شما به بيرون از خانه مي رويد و به شدت ورزش مي كنيد، باعث مي شويد ماهيچه هايتان در طي ورزش احساس سوزش كنند. اين سوزش نشان مي دهد، عضلات شما در حال تخريب شدن هستند. روز بعد، احساس درد عضلاني مي كنيد، چرا كه ماهيچه ها تخريب شده اند و نياز به بهبود مجدد دارند. دانشمندان اين فرآيند را DOMS يعني "درد عضلاني تاخير يافته" مي نامند.

حداقل 8 ساعت وقت لازم است تا اين درد را احساس كنيد. بعد از اتمام ورزش احساس مي كنيد قوي شده ايد، ولي روز بعد، صبح كه از خواب بلند مي شويد، عضلاتي كه ورزش كرده بودند، احساس درد مي كنند.

قبلاً گفته مي شد افزايش مقدار اسيد لاكتيك در ماهيچه باعث اين درد مي شود، ولي هم اكنون معلوم شده است، اينگونه نيست. بلكه تخريب فيبرهاي ( تارهاي) عضلاني باعث ايجاد اين درد مي شوند.

نمونه برداري آزمايشگاهي از ماهيچه در روز بعد از ورزش شديد، نشان داد خونريزي و قطع اتصال فيلامان هاي ماهيچه( كه باعث نگهداري فيبرهاي عضلاني مي شود) دراثر سائيده شدن آنها بر روي هم در طي انقباض عضلاني، باعث ايجاد اين درد مي شود.

دانشمندان با اندازه گيري مقدار آنزيم ماهيچه اي بنام CPK ( كراتين فسفوكيناز) در خون، ميزان تخريب عضلاني را تخمين مي زنند. CPK در حالت عادي در ماهيچه وجود دارد ولي هنگام تخريب عضلات وارد جريان خون مي شود. ورزشكاراني كه بيشترين افزايش CPK خون را بعد از ورزش دارا باشند، بيشتر احساس درد عضلاني خواهند داشت. بر اين اساس، محققين نشان داده اند افرادي كه علي رغم احساس درد در هنگام ورزش، به عمل خود ادامه مي دهند، در روز بعد بيشتر از ساير افراد احساس درد خواهند داشت.

بسياري از افراد فكر مي كنند اگر بعد از ورزش سخت و شديد، سرعت و شدت آن را كاهش داده و خنك شوند، اين درد را نخواهند داشت. ولي اينطور نيست. خنك شدن باعث برداشت سريع اسيدلاكتيك از عضلات مي شود، ولي همانگونه كه گفته شد مقدار اسيد لاكتيك نقشي در ايجاد اين درد ندارد.

همچنين كشيدن عضلات بعد از ورزش و انبساط آنها، درجلوگيري از اين درد نقشي ندارد زيرا اين درد در اثر انقباض فيبرهاي عضلاني نيست، ولي اگر اينطور بود انبساط عضلات در كاهش درد نقش خواهد داشت.

درد عضلاني بعد از ورزش شديد بايستي به صورت يك راهنما براي انجام تمرينات ورزشي در نظر گرفته شود.

اگر هنگام ورزش شديد در يك روز در ماهيچه هايتان احساس سوزش كرديد، ديگر ورزش را ادامه ندهيد تا آنها كاملاً آسيب نبينند و مجدداً بعد از مدتي با سرعت و شدت كمتري آن را شروع كنيد تا احساس سوزش كنيد. اين عمل را به همين ترتيب انجام دهيد تا احساس كنيد عضلاتتان سفت شده اند، سپس ورزش را براي آن روز تمام كنيد.

روز بعد بسته به اينكه عضلات شما چقدر درد مي كنند، مي توانيد با سرعت آهسته، ورزش را ادامه دهيد تا اينكه اصلاً ورزش نكنيد.

ولي هرگز روز بعد آنقدر ورزش نكنيد تا دوباره احساس سوزش عضلاني كنيد، بلكه بايستي چند روزي به آرامي ادامه دهيد تا اين احساس درد در شما كاملاً از بين برود.

بيشتر ورزشكاران يك روز ورزش شديد مي كنند و بعد از آن تا هفت روز به آهستگي و خيلي ملايم به ورزش خود ادامه مي دهند و مجدداً بعد از هفت روز، يك روز به سختي ورزش مي كنند.

براي راهنمايي شما، چند نمونه از فعاليت ورزشكاران حرفه اي را بيان مي كنيم:

- دوندگان جهاني دوي ماروتن ، فقط 2 بار در هفته با شدت و سرعت زياد مي دوند.

- قهرمانان وزنه بردار در مدت 2 هفته، فقط يك مرتبه وزنه هاي خيلي سنگين را بلند مي كنند.

- ورزشكاران حرفه اي پرش ارتفاع، يك بار در هفته تا ارتفاع خيلي بالا مي پرند.

- پرتاب كننده هاي وزنه، فقط يك بار در هفته، تا مسافت هاي طولاني وزنه پرتاب مي كنند.

در كل بايستي گفت تمرينات ورزشي بايستي بصورت چرخشي، يك روز با شدت و بعد از آن مدتي استراحت براي بهبود همراه باشد.

 


برچسب‌ها:
نويسنده: روح الله ? تاريخ: سه شنبه 18 اسفند 1394برچسب:, ? موضوع: <-CategoryName-> ? لينک اين پست ?

فواید و اصول تمرین های كششی و انعطاف پذیری

 

فواید و اصول تمرین های كششی و انعطاف پذیری


تعریف انعطاف پذیری:

انعطاف پذیری به دو شكل ایستا و پویا تعریف می شود.

انعطاف پذيري ایستا عبارت است از حدود تغییرات حركت در حول مفصل. این انعطاف پذیری را می توان به صورت دقیق تری توسط وسیله ای به نام انعطاف سنج اندازه گرفت.

انعطاف پذیری پویا فقط مربوط به تغییر حركت كامل مفصل نبوده بلكه با نیروهایی كه در برابر هر نوع تغییر حركت مقاومت می كند، سروكار دارد.

فواید انعطاف پذیری:

1. افزایش دمای عمومی بدن.

2. افزایش جریان خون در بین عضلات فعال، در نتیجه اكسیژن رسانی و مبادله اكسیژن از هموگلوبین به شكل مناسب و آزاد شدن سریع انرژی برای عضلات.

3. افزایش سرعت در انتقال ایمپالس های عصبی و آسان كردن حركات بدن.

4. كاهش در تنش عضلات.

5. جلوگیری و كاهش آسیب های احتمالی در حین اجرای حركت.

6. افزایش ضربان قلب و تنفس و آمادگی، عملكرد مؤثر تر و مطمئن تر قلب، رگ های خونی، شش ها و عضلات.

7. كمك در آمادگی روانی.

8. كاهش ناراحتی های قبل از قائدگی های دردناك.

9. كمك در گرم كردن و سرد كردن قبل و بعد از انجام هر گونه فعالیت ورزشی.

عوامل محدود كننده تمرینات كششی:

هنگام انجام تمرینات انعطاف پذیری، عوامل محدود كننده حركت و جود دارند كه عبارتند از:

1. عضله

2. كپسول مفصلی

3. تاندون عضلات

4. پوست و بافت همبند

5. استخوان

6. سن

7. جنس

تكنیك های كشش:

برای توسعه و گسترش انعطاف پذیری چندین تكنیك كششی ابداع شده است كه هر یك از این تكنیك ها باعث افزایش انعطاف پذیری در عضلات می گردد. در این قسمت فقط نام این تكنیك ها  ذكر می شود:

1. كشش پویا

2. كشش غیر فعال

3. كشش ایستا

4. كشش بالستیك

5. كشش تسهیل عصبی- عضلانی عمقی

نكات مورد توجه در اجرای تمرینات كششی:

در یك برنامه كششی مؤثر، راهنمایی ها و تدابیر زیر باید رعایت شود:

پیش از هر گونه حركت كششی شدید، با استفاده از دوهای نرم و گام برداری سریع یا دوچرخه سواری و یا پرش های آرام خود را گرم كنید. (ضربان قلب را به آستانه تحریك برسانید.)

• برای افزایش انعطاف پذیری، عضلات باید تحت فشار و اضافه بار قرار گیرند یا فراتر از دامنه معمولی وادار به كشش شوند. اما نه به حدی كه باعث درد و ناراحتی شوند.

• تنها تا نقطه سفتی یا نقطه مقاومت در برابر كشش (یا تا آنجایی كه شما احساس درد كنید) عمل كشش را انجام دهید.

• افزایش دامنه حركتی در مفاصلی رخ می دهد كه كشیده می شوند و این بدان معنی است كه فقط در برخی مفاصل امكان افزایش دامنه حركتی وجود دارد.

• زمانی كه عضلات پیرامون مفاصل دردناك را می كشید، جانب احتیاط را از دست ندهید، از درد نباید غافل شد، چون نشان دهنده ی نادرستی انجام حركت است.

• هنگام فعالیت های كششی در ناحیه كمر و گردن، از باز شدن و تا شدن بیش از حد این نواحی پرهیز كنید.

• در مقایسه با وضعیت ایستاده، انجام حركات كششی در وضعیت نشسته، فشار كمتری به ناحیه كمر وارد می كند و لذا احتمال آسیب دیدگی این ناحیه كاهش می یابد.

• عضلاتی را بكشید كه خشك، سخت و انعطاف ناپذیرند.

• عضلات ضعیف را تقویت كنید.

• حركات كششی را همواره به آهستگی و با كنترل انجام دهید.

• به هنگام حركات كششی، به طور طبیعی نفس بكشید و نفس خود را حبس نكنید.

• حركات كششی دست كم باید سه بار در هفته انجام شود تا شاهد حداقل پیشرفت باشیم. برای رسیدن به نتایج بهتر توصیه شده است تا حركات كششی پنج تا شش بار در هفته انجام شود.

• در تمرینات كششی نباید با سایر افراد رقابت كرد بلكه باید به اصل تفاوت های فردی توجه داشت.

تعداد، مدت، شدت و تكرار مطلوب حركات كششی:

پیرامون زمان مطلوبی كه یك كشش باید ادامه یابد تا دامنه حركتی مفصل گسترش یابد، پژوهش های بسیاری تا كنون انجام نشده است ولی با توجه به محدود یافته های مختلف در این زمینه توصیه می شود؛ كشش عضله در مراحل آغازین برنامه به مدت ده ثانیه انجام شود. همزمان با افزایش انعطاف پذیری، ممكن است گروه عضلانی به اضافه بار نیاز پیدا كند كه این كار را می توان با افزایش مدت زمان كشش عضله انجام داد و زمان هر كشش را حداكثر تا سی ثانیه افزایش داد.

فرد مبتدی باید با سه تكرار از هر حركت كار را شروع كند و با بهبود انعطاف پذیری می تواند هر حركت را تا پنج بار افزایش دهد تا اضافه بار گروه عضلانی، حالت پیشرونده داشته باشد.حركات انعطاف پذیری باید دست كم سه روز در هفته انجام شود البته انجام روزانه حركات بهتر است.شدت حركات كششی همواره باید زیر آستانه درد هر فرد باشد.

 


برچسب‌ها:
نويسنده: روح الله ? تاريخ: سه شنبه 18 اسفند 1394برچسب:, ? موضوع: <-CategoryName-> ? لينک اين پست ?


© All Rights Reserved to kungfutoafire.LOXBLOG.COM / Theme by:
bahar 20

?